Tiedättekö, että aamiainen on päivän tärkein ateria – ehkä? Niin ainakin sanottiin vuosikaudet (tai -sadat), mutta oikeasti tästä ajatuksesta on yhtä paljon todisteita puolesta kuin vastaankin. Osa asiantuntijoista sanoo, että aamiainen on avain painonhallintaan, kun taas toiset sanovat, että ”tiede ei tue väitteitä aamiaisen hyödyistä tai sen laiminlyönnin haitoista”.

Hur som helst, MÄ tarvitsen aamiaista. Mun omalle hyvinvoinnille ja verensokerille ja vitutuksenväistelylle on tärkeää aamulla saada hyvää kahvia sekä JOTAIN järkevää aamiaista. Yleensä mun aamiainen on smoothie tai puuro. Silläkin riskillä, että tämä postaus alkaa näyttää joltain helkkarin lifestyleblogilta, niin laitan nyt tähän alle mun supernopeat aamiaisvinkit:

Smoothie

1 banaani
4 mansikkaa
n 2 dl rasvatonta maitoa.

Laitan nämä mukiin, ruuvaan sen magic bullettiin ja täräytän itselleni 10 sekunnissa smoothien. Erittäin hyvää. (Ja kyllä, Magic bulletiin. Mietitkö joskus, että KEITÄ ne ihmiset oikein ovat, jotka ostavat tavaraa tv-shopista? No minä. Mulla on ollut mun tv-shopista ostettu Magic bullet yli 15 vuotta, ja se toimii edelleen aivan täydellisesti. Tuun menemään aivan jumiin sinä päivänä, kun aika siitä jättää).

Tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita
1 dl rasvatonta jogurttia (mä käytän vaniljanmakuista)
1 dl sokeritonta kookosjuomaa
pensasmustikoita

Kolme ekaa ainesosaa kulhoon, homma sekasin lusikalla, mustikat päälle ja jääkaappiin yöksi. Aamulla sulla on valmis puuro. Jos oot pieniruokainen aamuisin, niin syö tosta puolet ja jätä puolet iltapalaksi. Huom! Kookos ON kovaa rasvaa, joten jos tätä aikoo syödä joka aamu, niin kannattaa ehkä harkita tuorepuuron nesteeksi vaikkapa mantelimaitoa tai tavallista maitoa.

Okei tää oli nyt ihan mahdottoman pitkä intro päivän opetukselle. Se on tämä: Jos yrityksesi päättää järjestää aamiaistilaisuuden, niin HARKITSE TARJOILUT TARKASTI. Kiukkuhasardi on nimittäin sangen suuri! Jätin torstaiaamuna syömättä aamiaisen, koska minut olit kutsuttu AAMIAISTILAISUUTEEN. Paikka oli SHOWROOM (aivan, showroom, kukaan ei tiedä mitä ne ovat) punavuorelaisessa toimistossa, joten oletin, että tarjolla on monipuolisia, superterveellisiä aamiaisjuttuja (ehkä jotain luomua, ainakin jotain gluteenitonta, VARMASTI jotain vihreää), vaan EI. Siellä oli rasvacroissanteja, omenapiirakkaa ja jotain macaronsia ja leivosta.

Laihdutusharrastajana voi toki venyttää rajoja silloin tällöin mutta ei sitä nyt ihan sentään pelkkää pullaa ja tyhjää hiilaria voi aamiaiseksi syödä – ainakaan ilman, että vituttaa koko loppupäivän. Ja sitten jossain vaiheessa iskee nälkäkiukku ja sit voi olla VARMA ettei se vieras osta sun aamiaistilaisuuden seurauksena sulta mitään. Sille jää vaan muistijälki, että se kävi sun tapahtumassa, ja sitä otti päähän. Sitten mua alkoi naurattaa mun omat firstworldproblemit, mutta se nauru oli too liittle too late (plus, että kiukuttelu sai mut myös pohtimaan onko mulla vaihdevuodet tulossa kun mieliala heittelee). Mä olen kuitenkin AINA hyväntuulinen, enkä yhtään pidä itsestäni kun olen kiukkuinen, koska se on hyvin epärakentavaa ja typerää (ja kuten huomaatte, en osaa kantaa kiukustani itse vastuuta, vaan syyllinen pitää löytää jostain muualta). ANYWAY, tarjotkaa siis myös terveellistä aamiaista is what I’m saying.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s