Lyhyesti

  • Olen vuonna -80 syntynyt media-alan ammattilainen ja 9-vuotiaan tytön sinkkuäiti.
  • Työskentelen tv-tuotantoyhtiö Warner Brosissa, vastuullani kehitys ja myynti. Toimin myös saman yrityksen johtoryhmässä.
  • Olen elokuva-, mainos- ja tv-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland (APFI) -järjestön puheenjohtaja.
  • Aikaisemmin olen työskennellyt mm. Helsingin pormestarin poliittisena erityisavustajana, eduskunnassa, stand up -koomikkona, tuottajana, kolumnistina, tv-toimittajana sekä radiojuontajana.

Pitkästi

Olen syntynyt vuonna 1980. Ensimmäiset vuoteni asuin vanhempien työni takia ensin Budapestissa, Unkarissa ja myöhemmin Malmössä, Ruotsissa. Viisivuotiaana muutimme Suomeen, ja siitä asti olen asunut Helsingissä, poislukien muutamat opiskeluaikaiset kesät kun työskentelin Budapestissa.

Lapsuuteni asuin äitini, isäni ja veljeni kanssa Töölössä, jossa kävin myös ala-asteen. Olin reipas ja ahkera koulussa, vaikkakin vähän suulas ja vallaton. Lukioon mennessä olin vähän väsähtänyt koulunkäyntiin, joten päätin opiskella lukion kahdessa vuodessa. 17-vuotiaana kirjoitin ylioppilaaksi, ja samana vuonna pääsin ruotsinkieliseen kauppakorkeakouluun eli Hankenille opiskelemaan.

Kokoomukseen liityin 15-vuotiaana. Kokoomusnuorissa toimin 2000-luvun alkupuolella mm. Kokoomusnuorten liittohallituksessa kaksi vuotta sekä Kokoomusnuorten pohjoismaisen kattojärjestön varapuheenjohtajana. Myöhemmin toimin myös Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston presidenttinä sekä osallistuin YK:n yleiskokoukseen Suomen YK-nuorisodelegaattina.

Hankenilla toimin ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana, lehden päätoimittajana ja istun kolme vuotta korkeakoulun hallituksessa. Vuonna 2004 toimin Suomen Ylioppilaskuntien Liiton hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana.

Samoihin aikoihin stand up -komiikka alkoi tehdä tuloaan Suomeen. Olin aina rakastanut ja ihastellut stand upia, mutta se ei 80-luvulla syntyneelle tytölle voinut ikinä olla lapsuuden haaveammatti, sillä sitä ei yksinkertaisesti ollut olemassa Suomessa eikä suomeksi. Vuonna 2003 tein ensimmäisen stand up -keikkani, ja tajusin, että olin löytänyt politiikan lisäksi toisenkin kutsumuksen. Onnekseni minulla oli taipumusta alalle, ja sain tehdä keikkoja niin paljon kuin halusin.

Vuonna 2006-2007 juonsin Radio NRJ:n aamuohjelmaa, ja vuonna 2008 siirryin Neloselle juontamaan päivittäistä humoristista ajankohtaisohjelma B-Studiota.

Vuonna 2009 syntyi tyttäreni Adele.

Viimeiset seitsemän vuotta olen työskennellyt tv-tuotantoyhtiö Warner Bros. International Television Production Finlandissa. Vastaan kehityksestä ja myynnistä, ja toimin myös yrityksen johtoryhmässä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 12 miljoonaa euroa.

Viime vuonna pidin 9 kuukautta sapattivapaata media-alalta, ja työskentelin Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren poliittisena erityisavustajana.

Vuonna 2019 toimin elokuva-, mainos- ja av-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland (APFI) -järjestön puheenjohtajana.