Lyhyesti

  • Olen vuonna -80 syntynyt viestinnän ja media-alan ammattilainen sekä 11-vuotiaan tytön sinkkuäiti.
  • Esikoiskirjani Sano kyllä! Kuinka saada reippaudella suhteetonta etua työelämässä ja muussakin elämässä ilmestyi helmikuussa 2021.
  • Työskentelen viestintäjohtajana suomalaisessa pörssiyhtiössä. Koko menneen vuoden työskentelin Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren poliittisena erityisavustajana.
  • Aikaisemmin olen työskennellyt mm tv-tuotantoyhtiö Warner Brosin kehityksestä ja kansainvälisestä myynnistä vastaavana johtajana ja johtoryhmässä, eduskunnassa, stand up -koomikkona, tuottajana, kolumnistina, tv-toimittajana sekä radiojuontajana. Vuonna 2019 toimin elokuva-, mainos- ja tv-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland (APFI) -järjestön puheenjohtaja.

Pitkästi

Olen syntynyt vuonna 1980. Ensimmäiset vuoteni asuin vanhempien työni takia ensin Budapestissa, Unkarissa ja myöhemmin Malmössä, Ruotsissa. Viisivuotiaana muutimme Suomeen, ja siitä asti olen asunut Helsingissä, poislukien muutamat opiskeluaikaiset kesät kun työskentelin Budapestissa.

Lapsuuteni asuin äitini, isäni ja veljeni kanssa Töölössä, jossa kävin myös ala-asteen. Olin reipas ja ahkera koulussa, vaikkakin vähän suulas ja vallaton. Lukioon mennessä olin vähän väsähtänyt koulunkäyntiin, joten päätin opiskella lukion kahdessa vuodessa. 17-vuotiaana kirjoitin ylioppilaaksi, ja samana vuonna pääsin ruotsinkieliseen kauppakorkeakouluun eli Hankenille opiskelemaan.

Kokoomukseen liityin 15-vuotiaana. Kokoomusnuorissa toimin 2000-luvun alkupuolella mm. Kokoomusnuorten liittohallituksessa kaksi vuotta sekä Kokoomusnuorten pohjoismaisen kattojärjestön varapuheenjohtajana. Myöhemmin toimin myös Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston presidenttinä sekä osallistuin YK:n yleiskokoukseen Suomen YK-nuorisodelegaattina.

Hankenilla toimin ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana, lehden päätoimittajana ja istun kolme vuotta korkeakoulun hallituksessa. Vuonna 2004 toimin Suomen Ylioppilaskuntien Liiton hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana.

Samoihin aikoihin stand up -komiikka alkoi tehdä tuloaan Suomeen. Olin aina rakastanut ja ihastellut stand upia, mutta se ei 80-luvulla syntyneelle tytölle voinut ikinä olla lapsuuden haaveammatti, sillä sitä ei yksinkertaisesti ollut olemassa Suomessa eikä suomeksi. Vuonna 2003 tein ensimmäisen stand up -keikkani, ja tajusin, että olin löytänyt politiikan lisäksi toisenkin kutsumuksen. Onnekseni minulla oli taipumusta alalle, ja sain tehdä keikkoja niin paljon kuin halusin.

Vuonna 2006-2007 juonsin Radio NRJ:n aamuohjelmaa, ja vuonna 2008 siirryin Neloselle juontamaan päivittäistä humoristista ajankohtaisohjelma B-Studiota.

Vuonna 2009 syntyi tyttäreni Adele.

Työskentelin melkein kahdeksan vuotta tv-tuotantoyhtiö Warner Bros. International Television Production Finlandissa. Vastasin siellä kehityksestä ja myynnistä, ja toimin myös yrityksen johtoryhmässä.

Vuosina 2017-2018 sekä 2020-2021 työskentelin Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren poliittisena erityisavustajana.

Vuonna 2019 toimin elokuva-, mainos- ja av-alan tuottajia edustavan Audiovisual Producers Finland (APFI) -järjestön puheenjohtajana.

Esikoiskirjani julkaistaan helmikuussa 2021.

Tällä hetkellä työskentelen pelialalla viestinnän parissa.