…vai olisikohan se suosittelusunnuntai?

Näin korona-ajassa suosituksia ja rajoituksia tulee jo korvista ulos (disclaimer: minä noudatan niitä kaikkia, paitsi jos silmien pyörittelyä maskittomille ruuhkaratikassa ei suositella, niin sitten en ehkä ihan kaikkia noudata). Mutta minä ajattelin suositella KIVOJA ASIOITA, en sitä, että lopetat anniskelun kello 22. Jatkossa joka sunnuntai aloitan Sunnuntaisuositus (tai suosittelusunnuntai? Kummin päin sen pitäisi olla?) -sarjan, jossa suosittelen kolmea hyvää asiaa. Ne voivat olla kirjoja, tv-sarjoja, podcasteja, artikkeleita, ravintoloita, tekemistä, sometiliä, paikkaa, sovellusta tai mitä tahansa tekemisen tai kuluttamisen arvoista. Mistään näistä suositteluista EN saa rahaa, vaan haluan vaan edesauttaa hyvien, laadukkaiden tai mielenkiintoisten asioiden leviämistä!

Ensimmäiset suosittelut siis huomenna täällä!

Mutta jos nyt sit vielä tästä pandemiasta vähän, niin oon hirveän surullinen yötaloutemme puolesta. Ymmärrän, että rajoituksia esim yökerhojen suhteen pitää tehdä, mutta pääkaupunkiseudulla ravintolarajoitukset johtaa lomautuksiin ja ehkä konkursseihin. 

Tiedän, ettei yritys/valtio -vertailu usein ole tarkoituksenmukainen, mutta jos yritystä johdettaisiin yhtä epäratkaisukeskeisesti kuin valtiota, niin oltaisiin konkurssissa mennen tullen jo aikoja sitten. Toki jos yritys ei edes yrittäisi nähdä vaivaa sen eteen, että minimoisi haitat, niin sen ei ehkä kuuluisikaan pysyä pinnalla.

Rajoitukset koskettavat ruokaravintoloita ja lounasravintoloita ja kahviloita, vaikkei niistä kai tiettävästi yhtään tartuntaa ole tullut. Jos pidät kahvilaa tai lounasravintolaa Helsingissä, sinun pitää huomisesta lähtien puolittaa asiakaskapasiteettisi. Ei tarvitse olla kauppatieteiden tohtori, ymmärtääkseen, että jos kiinteät kulut eivät puolitu samalla kun potentiaalinen asiakasmäärä puolittuu, niin on eittämättä vaikea päästä edes nollille, voitosta puhumattakaan. 

Kun kerran hallitus voi vauhdilla antaa asetuksia ja tartuntatautilain nojalla rajoitella menemään, niin miksi he eivät vaikkapa ensin kokeilleet tällaisia:

– Edellytetään pöytiintarjoilua jokaisessa baarissa ja ravintolassa

– Edellytetään ravintoloilta turvavälit pöytien välissä

– Edellytetään ravintoloilta pöytävarausten tekemistä ja näin asiakkaiden tulon porrastamista

– Rajoitetaan ravintolavarausten henkilömäärää esim. maksimissaan kuuden hengen seurueisiin.

– Voisiko terasseja käyttää paremmin hyväkseen?

– Edellytetään kaikilta työntekijöiltä kasvomaskin käyttöä

– Maskivaatimus asiakkaalle, kun ei istu pöydässään

Ja niin edelleen. Mä keksin noi. Veikkaan että ammattilainen, asiantuntija tai oikeasti luova henkilö keksis vielä parempia ratkaisuja. 

Mä rakastan ravintoloita ja baareja, ja mä oon niiden puolella. Mä tajuan, että siellä virus tarttuu helposti, ja ihmisiä pitää siltä suojella. Olosuhteet kännisen opiskelijaporukan keskellä irkkupubissa ovat kuitenkin erilaiset kuin Mäkkärin pöydässä tai Pastiksessa illallisella tai Teatterin terassilla kahdestaan kaverin kanssa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s