Tässä sarjassa kerron 20 tärkeintä (tai ainakin hyvin tärkeää) asiaa, jotka äänestäjän tarvitsee tietää Helsingistä. Jos tuntuu, että kaupunkipolitiikka ei ole tuttu juttu, ei haittaa – äänestämiseen ei tarvita kuntahallinnon diplomia, vaan riittää, että päättää minkälaista tyyppiä haluaa äänestää. Tällä sarjalla pääset alkuun.

Raha

Helsingin toimintamenot ovat tänä vuonna noin 5 miljardia euroa. Siitä melkein puolet menee erilaisiin sotekuluihin, noin neljännes kasvatukseen ja koulutukseen ja loput kaupunkiympäristöön, kulttuuriin ja liikuntaan sekä hallintoon. 

Helsingin kunnallisveroprosentti on 18%. Näin kerätään vähän yli puolet budjetista. Loput tulot koostuvat yhteisveroista, vuokratuloista, kiinteistöveroista ja muutamista muista tuloista. 

Mä ajattelen: Poliitikkojen täytyy suhtautua kunnioituksella verorahoihin. Ne ovat ihmisten rahoja, jotka on kerätty ihmisten palkoista, yhteistä hyvää ja tekemistä varten. Aivan kun henkilökohtaisenkin talouden kohdalla, täytyy olla välillä valmis miettimään mistä karsitaan ennemmin kuin aina vain korottaa veroja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s