Duunia pikkulasten vanhemmille

Mutsit duuniin! Nyt on uudistettava perhevapaajärjestelmämme – ja vikkelästi. Meillä ei ole varaa jättää parhaassa työiässä olevia lasten vanhempia kolmeksi vuodeksi latelle. Tarvitsemme joustavampaa työelämää, jossa on oikeasti mahdollista yhdistää työnteko ja vanhemmuus. Monet perhevapaita venyttävät unohtavat, että pitkä poissaolo työelämästä tuntuu kukkarossa (ja kovaa!) kun eläkeikä koittaa. Työ on parasta sosiaaliturvaa sekä äideille että isille. Perheille pitää tarjota tukea ja palveluja, jotka parantavat arjen sujuvuutta.


Duunia kaikille!

Työ on parasta sosiaaliturvaa – kahdestakin syystä:

1) siitä saa liksaa

2) siitä saa parhaimmillaan merkitystä elämään sekä yhteisön.

Kun saamme mahdollisimman monet ihmiset työelämään, säästymme monelta muultakin inhimilliseltä tragedialta kuten syrjäytymiseltä ja yksinäisyydeltä.


Härskisti Helsingin puolesta

Kaupungistuminen on globaali megatrendi. Joka vaaleissa maakunnat lähettävät sitkeitä edustajia, jotka lähtevät ”panemaan Helsingin herroille kampoihin”. Kukaan ei kuitenkaan koskaan lähde eduskuntaan ajaakseen pääkaupungin etua. Kaupunkien vetovoimaa pitää edesauttaa, ei kampittaa. Annetaan kaupungeille keinot tehdä ja toimia, sanellaan ja hallinnoidaan vähemmän. Kun Helsinki voi hyvin, koko maa voi paremmin.


Make the planet great again

Meillä kokoomuslaisilla on tapana pohtia monia asioita fyrkka edellä, ja hyvä niin! Taloudellisen kestävyyden ohella on aina huomioitava myös ympäristön kantokyky. Sillä jos ympäristö ja ilmasto sössitään, niin se se  vasta kalliiksi tuleekin. Puhdas ympäristö ja ilmastonmuutoksen vastainen taistelu lähtee meistä kaikista, mutta ennen kaikkea poliittisista päätöksistä ja uusista innovaatioista. Konkreettisesti: panostetaan joukkoliikenteeseen ja moderneihin liikkumismuotoihin, rakennetaan ympäristöystävällisemmin, säädetään haittaveroja ja kannustetaan yrityksiä ja yksilöitä innovoimaan planeetan hyväksi.