”Today we’re making Facebook Watch available everywhere” kirjoitti Facebook eilen blogissaan.

Facebook Watch on Facebookin oma ”telkkari”, ja Pohjois-Amerikassa Facebook on pyörittänyt omalle alustalleen perinteisiltä tv-tuottajilta tilaamaansa sisältöä jo vuoden verran.

Yllättävän moni meistä kuvittelee, ettei enää katso ”telkkaria”, mikäli ei katso sisältöä siitä laatikosta, joka seisoo jonkin matalan lipaston päällä olohuoneessa. Totuus on tietysti, että kyseessä lähinnä on terminologiaharha, ja että meidän pitäisikin uudistaa kieltämme tämän suhteen. Kun katsoo jotain YLE Areenasta, se on todennäköisesti telkkaria. Jopa Netflixin ja HBO:n ”omat” ohjelmat tuottavat ne samat tuotantoyhtiöt, jotka tuottavat ohjelmia sinne perinteiseenkiin televisioon. Todennäköisesti ne jopa pitchasivat sen ohjelman niille vanhoille televisiokanavillekin. Saattoi olla sattuman kauppaa, että ohjelma päätyi Netflixille eikä vaikka BBC:lle tai NBC:lle.

Toimin itse suuren suomalaisen tv-tuotantoyhtiön kehitys- ja myyntivastaavana. Tavatessani uusia ihmisiä, he usein kertovat että ”eivät katso telkkaria”. Nopeasti saattaa kuitenkin käydä ilmi, että he kuluttavat meidän tuotteitamme silti koko ajan. (SuomiLOVE:a he olivat kyllä katsoneet YLE Areenasta. Ja Bacheloria ehkä jonkun klipin Ruudusta. Ja Aallonmurtajaa CMorelta. Ja niin edelleen).

Voi toki olla totta, ettei meidän kannattaisikaan enää tulevaisuudessa kutsua itsejämme televisiotuottajiksi tai tv-tuotantoyhtiöiksi, vaan vaikkapa geneerisemmin sisällöntuottajiksi, jotka ovat erikoistuneet pitkään tarinankerrontaan ja liikkuvaan kuvaan?

Facebook aloittaa takamatkalta Youtubeen verrattuna, mutta heillä on asiakaspohja, josta ammentaa. Vaikka lehdistö uutisoi joukkopaoista, ja siitä, ettei nuoriso todellakaan hengaa Facebookissa, on alustalla silti kaksi miljardia aktiivista käyttäjää. Mä uskon, että jos Facebook pääsee oikeanlaisen tilaamisen jujusta kiinni ja jos heidän lompakkonsa on tarpeeksi paksu, Facebook Watchista tulee a force to be reckoned with.

Mä ainakin odotan mielenkiinnolla, löytyykö mun uusi suosikkiTELKKARIohjelmani tulevaisuudessa Facebookista, ja että pääsenkö piankin pitchaamaan sinne suomalaista ja suomenkielistä sisältöä. Äsken kuitenkin mulle näkyi vielä vaan teksti:

FB watch

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s