Joka vuosi toukokuun tokalla tai kolmannella viikolla USA:n suuret TV-kanavat järjestävät tilaisuudet joita kutsutaan sanalla “upfront”. Idea on esitellä seuraavan kauden (sekä syksyn että kevään) uudet tv-ohjelmat etukäteen (up front) suurimmille mainostajille ja lehdistölle.

Kenttää dominoi neljä kanavaa, NBC, ABC, CBS ja Fox. Viimeisin upfronteista oli tänään kun CBS julkisti ohjelmistonsa.

Vaikkakin saattaa kestää useamman vuoden ennen kuin sarjat matkustavat suomalaiseen televisioon ajattelin nyt jo kertoa mille ohjelmille voi pitää silmänsä auki. Minä, kuten kukaan muukaan, en ole nähnyt kokonaisia jaksoja mistään näistä, vaan oon tehnyt tärpit ihan trailereiden perusteella.

FOX:

Gotham

Gotham on Batmanin prequel: Miten Batmanista tuli Batman? Ohjelma sijoittuu Gothamiin (duuhh), jossa nuori poliisi yrittää selvittää Bruce Waynen vanhempien murhaa, ja seurataan miten orpo Bruce, nyt hovimestari Alfredin hoivassa elävä, muuttuu Batmaniksi.

Wayward Pines

Matt Dillon esittää salaisen palvelun agenttia joka mystisellä tavalla joutuu pikkukaupunkiin nimeltä Wayward Pines. Trailerin perusteella sanoisin että tää on uusi Twin Peaks.

Backstrom

Leif G. W. Perssonin hahmoon perustuva sarja eksentrisestä ja rappiolla olevasta poliisista, jolla ilmeisesti kuitenkin on poikkeuksellisen kova päättelykyky. Pääosaa näyttelee Rainn Wilson (tuttu Amerikan The Office –sarjasta).

 

ABC:

Galavant

Tuota noin… Tää traileri ei ole tässä listassa sen takia että mun mielestä tää on tuleva megahitti, vaikka se sijoittuukin vähän samankaltaiseen maailmaan kuin Game of Thrones. Tää on tässä sen takia että katsoessani sitä mä epäuskoisesti hörähtelin ja toistelin itsekseni “What the fuck?!?” tosi monta kertaa. Haluan jakaa sen kokemuksen. Genre on “musikaali-komedia-satu”. Kyllä, luit ihan oikein. Ja ei, en mäkään tajuu.

Fresh off the boat

Fresh off the boat tulee samalta tekijältä kuin Don’t trust the b—- in apartment 23. Apartment 23 lopetettiin tänä vuonna kolmen tuotantokauden jälkeen, mutta se on silti mun mielestä yks viimeaikojen hauskimmista sarjoista. Komiikka Fresh off the boat –sarjan trailerissa nauratti mua ääneen pari kertaa, joten tän perusteella sanoisin että tää on lupaava. Eri etnisten ryhmien stereotypiat ja arki Jenkeissä ei meille eurooppalaisille avaudu ollenkaan yhtä hyvin kuin heille siellä, joten saattaa olla että tätä sarjaa ei ihan heti osteta tänne ellei se tule jonkun kaupan kylkiäisenä.

How to get away with Murder

Tältä sarjalta varmasti voi odottaa paljon. Paitsi ett traileri jo vaikuttaa ihan lupaavalta, on nimi ohjelman takana laadun tae: Ohjelman vastaava tuottaja ja luoja on Shonda Rhimes, eli sama kimma joka on luonut Greyn Anatomian ja Scandalin.

NBC:

State of affairs

Ohjelmia jotka sijoittuvat Valkoiseen Taloon tai sen liepeille on viime aikoina ilmestynyt pilvin pimein. Toisaalta se on musta aina tosi koukuttavaa ja mielenkiintoista, joten tääkin ohjelma on tsekattava. Päähenkilö on CIA-analyytikko, jonka aviomies/poikaystävä kuolee väkivaltaisesti Afganistanissa. Ja eikös se mies ole pressan poika. Mielenkiintoinen premissi, mutta pääosan esittäjä on Katherine Heigl, joten siitä pitkä miinus.

Bad judge

Tää on aika kliseinen, mutta ohjelma saattaa olla ihan viihdyttävä. NBC:lla ei ole ihan tajunnanräjäyttävää sleittiä ensi kaudelle, mutta onneksi heillä on hittisarjoja kuten Blacklist joka saa syksyllä jatkoa.

 

CBS:

Scorpion

Neljä nörttiä neroa värvätään tiukassa tilanteessa jeesaamaan Homeland Securitya. Vähän niin kuin Sheldon and Leonard on steroids. Traileri on hyvä, mutta asiantuntijat povaavat ohjelmasta floppia. Ei siksi että se olisi huono, vaan siksi että se on asetettu täysin mahdottomaan slottiin ohjelmakartassa.

Scorpionin on tarkoitus tulla maanantaisin klo 21, jolloin vastassa on ABC-kanavalla Castle ja NBC:lla Blacklist. Tämä on sitä paitsi ensimmäinen kerta 26 vuoteen kun CBS ei esitä maanantai-iltana kahden tunnin sit-com-putkea, vaan tilalla on juurikin tämä Scorpion. Scorpion on siis skeduloitu kuoliaaksi jo ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa on tullut ulos, väittävät asiantuntijat.

Madam Secretary

USA:n Secretary of State kuolee äkillisesti ja tilalle värvätään entinen CIA-analyytikko, nykyinen professori, Elizabeth McCord. Hän on oman tiensä kulkija jonka toimintatavat usein ovat epäsovinnaisia. Taas, aika paljon kliseitä (ja TAAS Valkoinen Talo!), mutta ohjelma vaikuttaa viihdyttävältä ja koukuttavalta.

Lisäksi CBS:lla nähdään kaksi spinaria megasuosituista sarjoista. Kolmas NCIS-sarja näkee päivänvalon syksyllä kun NCIS: New Orleans käynnistyy. Neljännessä CSI-sarjassa tapahtumapaikka ei ole kaupunki kuten aikaisemmissa CSI-sarjoissa, vaan internet. CSI Cyber alkaa loppuvuodesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s