Kokoomus on tänään julkaissut kaupunkiohjelman. Joo, se näyttää siltä, että poliitikot ovat sen kirjoittaneet, mutta siellä on oikeasti monta oikein hyvää asiaa.

dis good

Ensinnäkin on hienoa, että kaupungit on noteerattu! Kaupungit ovat jokaisessa maassa, ja erityisesti Suomessa, tärkeitä kasvun vetureita. Ohjelmassa myönnetään, että kaupungeilla on erityislaatuisia haasteita, joihin niiden täytyy saada vastata parhaalla mahdollisella tavalla, ilman että valtiovalta heittää kapulaa rattaisiin. Miten hienoa olisikaan keväällä muodostaa hallitus muiden sellaisten puolueiden kanssa, jotka EIVÄT suhtaudu kaupunkeihin vihamielisesti, ja alkaa panna täytäntöön kaupunkiohjelman listaa!

Erityisesti ilahduttaa tää kohta:

Kaupunkien rahoituksessa otetaan huomioon väestönkasvu ja sen tuomat palveluiden kysyntä ja investointitarpeet.

Nämä investointitarpeet – tai oikeastaan investointikyky – on nimittäin asia, joka ei ole kauheasti päässyt esille tulevassa soteuudistuksessa. Suunnitellussa soteuudistuksessa siis Helsingiltä (kuten toki kaikilta muiltakin kaupungeilta ja kunnilta) vietäisiin koko sotekokonaisuus maakunnille. Kun kaupungeilta yhtäkkiä lohkaistaan näin suuri toimintakokonaisuus pois, pienenee luonnollisesti investointikyky. Koska muuttoliike todella suuntautuu vahvasti koko ajan kaupunkeihin, on niiden pakko pystyä investoimaan! Kaupunkeihin tarvitaan asuntoja, päiväkoteja, julkista liikennettä jne.

Ja titta här, näinkin siellä sanotaan:

Vahvistetaan kaupunkipolitiikan asemaa valtakunnallisessa päätöksenteossa. Kootaan kaupunkipolitiikan kokonaisvastuu yhdelle ministerille.

Kaupunkiministeri! Kaupunkiministeriö! No sitä toi ylläoleva tietenkään EI tarkoita, mutta a girl can dream, can’t she?

Yksityiskohtien puutteesta tää ohjelma ei ainakaan jää kiinni. Se on todella kattava ja monipuolinen ja konkreettinen. Konkretiaa! Politiikassa! Eikö olekin ihanaa?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s