Hyvää 2017-aa!

Minä vietin joululomani San Franciscossa, (ja jos se kiinnostaa, niin seikkaperäistä ja hyvin epäolennaista matkakertomusta voi käydä tsekkaamassa mun instagramista (@lottabacklund)).

Tammikuun ensimmäisenä ihmiset aloittavat aina elämänmuutoksen ja mäkin aloitan sellaisen – KUUKAUDEKSI.

Vegaaniliitosta soitettiin joulukuussa. Olin juuri hirveän hyvällä tuulella ja jotenkin joviaali (mutta ihan selvinpäin), joten kun he kysyivät haluaisinko lähteä mukaan vegaanihaasteeseen niin ilmoitin että ILMAN MUUTA! (varmaan häkellyin kun sanoivat että Jari Sarasvuokin on mukana, koska olen häneen salaa vähän rakastunut).

Tää oli älyttömän hyvä idea kunnes muistin että skumpan jälkeen toiseksi suurin ruokaryhmäni on kahvi jota juon MAIDOLLA, ja nyt kaduttaa.

Lupasin että ryhdyn haasteeseen heti kun palaan Suomeen (päättelin että vegaaniksi ryhtyminen hotellista käsin on hankalaa, koska vähimmillään vegaaniudessa kannatta olla oma keittiö). Ja koska laskeuduin Helsinkiin eilen, on tänään siis tosi kyseessä. Tähän mennessä elämä ei vielä muuttunut valtavasti, koska syön aamiaiseksi kaurapuuroa. Sen kanssa syön mustikkaa ja raejuustoa, joista siis nyt jätin raejuuston pois. Otan myös päivittäin kalanmaksaöljykapseleita, mutta ne mä jätin pois.

Kävin eilen 20 tunnin matkustamisen jälkeen ruokakaupassa, hakemassa muun muassa sen maidon aamukahviin. Seisoin maitohyllyn edessä varmaan vartin ihmettelemässä. Oli soijaa, mantelia, kauraa, kookosta; ja niistä jokaisesta useampaa versiota. Olin täysin uupunut, joten otin sellaista, joka mainosti itseään maitoon sopivana. Se kai viittaa siihen, että se vaahdottuu, mutta käytän sitä ihan normaalisti kahviin.

kaffe-milk

10 minuutin päästä mun kahvi näytti siltä ettei siinä ollut maitoa ollutkaan. Ja siltä se kyllä vähän maistuikin.

kaffe

Täällä Vegaanihaasteen sivuilla kerrotaan lisää haasteesta ja siitä ketkä ovat mukana ja miksi. Yritän päivittää ruokaräpellystäni tänne blogiin, ja varmasti sitä postaan myös Twitteriin ja Instagramiin.

7 Comments on “Vegaanihaaste

 1. Suosittelen oatlyn ikaffe kaurajuomaa. On ihan suunniteltu kahvimaidoksi. On rasvaisempaa ja on ehdottomasti enemmän maitomaista. 3kk kokemuksella paljon parempaa ku normi-oatly.

  • Kiitos vinkistä! Mä näin että sellaista oli ollut meidänkin K-kaupassa, mutta se kohta oli tyhjä, joten otin tota toista Oatlya. Ens kerralla ostan tota!

 2. Se ikaffe on niiiiin hyvää.. se vaahdottuu tosiaan kans ihanasti ja on niinkukn kermaa kahvissa. Mun mkes ei tykkää siitä mausta, mutta mun on pakko saada sitä nyt aina.. ja normimaidon kanssa ei maitu enää kahvi minun mielestä millekkään. Eli ikaffea suosittelen.

 3. Joo, IKaffe on paras, ja vaahtoutuu hienosti. IKaffe saa pahankin kahvin maistumaan hyvältä.
  Kannattaa valita itselleen tutor Vegaanihaasteen sivuilta.
  Mulle vegaanius sopi niin mainiosti, ett jäin sille tielle😂😂
  Ravintoloissa vegaanius on levinnyt hauskasti: mä kysyn pöytävarausta tehdessäni mahdollisuutta vegaanivaihtoehtoon tai sitt mennessäni ravintolaan. Tähän mennessä aina toiminut. Ja hyvää on ollut.

 4. Kyllä, iKaffe on paras kahvimaito. Tuota tavallista Oatlya pitää ravistaa, ravistaa ja ravistaa.. Niin kauan, kunnes se näyttää oikealta maidolta. Eli pieni ravistaminen ei riitä. Yleensä itse otan korkin alla olevan suojakorkin pois, ravistan ylösalaisin kunnolla, sen jälkeen kaadan lirun pois ja jos vieläkin näyttää vesilitkulta (yleensä näyttää), laitan korkin kiinni ja ravistan uudelleen vielä todella hyvin. Sitten vasta kun näyttää maidolta, se on kunnolla ravistettu. Oatlyn iKaffen tai muiden kasvimaitojen kanssa tuota ongelmaa ei ole (vaikka niitäkin toki kannattaa ravistaa). Tsemppiä haasteeseen!

 5. Lotta moi! iKaffe on enemmistön suosikki, mut sun tuutori RAKASTAA PALJON Rainbow’n kauramaitoa. Sitä laitetaan kahviin ja teehen ja kaakaoon ja joka paikkaan. Nii ja kasvimaitoa lorotetaan kahviin yleensä vähän enemmän kuin lehmäversiota. =) T: Tuutorska-Maija

  • Mä vannon kans Rainbown kauramaidon nimeen! Paras kahviin (ihan kiehuvan kuumaan ei kuitenkaan kannata laittaa).

   Tässä vielä kauramaito vinkki (ilmanen): Kaurapuurosta tulee jumalaista kun laittaa kolmanneksen tai puolet nesteestä kauramaitoa. MMmmmmm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s