Suunnitelmani menivät totaalisen uusiksi! Olin päättänyt huomenna, perjantaiaamuna, laittaa kellon soimaan aamulla 5.30, jotta saisin lähteä lenkille ja ENNEN KAIKKEA kuuntelemaan Serial podcastin viimeistä jaksoa.

serial paavo

Yleensä Serial on ilmestynyt torstai-illan tai perjantain vastaisen yön aikana, ja viimeinen viikko on mennyt finaalijakson odottelussa. Nyt jakso kuitenkin yllättäen ja pyytämättä yhtäkkiä ryöpsähtikin internetiin jo NYT!

Töissä on vielä pakko sinnitellä pari tuntia, mutta sen jälkeen laitan napit korviin ja uppoudun viimeiseen jaksoon.

Jos jostain syystä ET vielä ole kuunnellut Serialia, niin mene äkkiä kuuntelemaan! Podcast kertoo henkirikoksesta joka tapahtui 15 vuotta sitten Baltimoressa. 18-vuotias Hae Min Lee murhattiin eräänä tammikuisena päivänä. Hänen ruumiinsa löydettiin 6 viikkoa myöhemmin, ja lopulta hänen entinen poikaystävänsä Adnan Syed pidätettiin. Adnan tuomittiin murhasta ja hän on istunut koko aikuisikänsä vankilassa. Nyt 15 vuotta myöhemmin toimittaja Sarah Koenig on alkanut penkoa tapausta, ja tekee tarinasta podcast-sarjaa. Adnan tuomittiin hyvin heppoisin perustein (mikä ei tietenkään tarkoita etteikö hän olisi syyllinen), ja tarinassa on yllättävän paljon selvitettäviä juonenhaaroja.

Tästä podcastista on tullut ilmiö, ja jo muutamia viikkoja sitten podcastin jokaista jaksoa ladattiin New York Timesin mukaan keskimäärin 1,5 miljoonaa kertaa.

Eli muutkin (miljoonat ihmiset) kuin minä ovat viimeisten viikkojen aikana odottaneet torstaita kuin kuuta nousevaa.

cereal

Serial on niin suuri ilmiö, että se on aiheuttanut jo viittauksia valtamediassa, kuten tämä New Yorkerin pilapiirros.

 serial newyorker

Ja syystäkin. Joka perjantai olen halunnut tehdä ihan samoin kuin kuvan rouva; epätoivoisesti huutaa ratikassa ääneen: Eikä?! MITÄ MIELTÄ TE MUUT OOTTE? VOIDAANKO PLEASEPLEASEPLEASE PUHUA TÄSTÄ, PAKKO PÄÄSTÄ PURKAMAAN!”

Viimeisen jakson odotus on ollut niin malttamatonta, että jopa Funny or Die –sivusto on tehnyt Serial parodian.

http://www.funnyordie.com/videos/6ab2d45a77/the-last-episode-of-serial

Tämä parodia on vain yksi muiden joukossa, mutta kaikista saa eniten irti jos kuuntelee kaikki jaksot yhtä pakkomielteisesti kuin me miljoonat jotka niin teemme.

Nyt en enää pysty keskittymään. Nyt teen töitä pari tuntia (INTERNET KIINNI), ja palaan ihmisten keskuuteen kun oon kuunnellut viimeisen jakson. Puinnit (please please please, puikaa!) kommentteihin.

2 Comments on “Serial-podcast

  1. Hei Lotta, nyt kyllä mielelläni kuulisin miten sen Adnanin syyllisyyden kanssa kävi? Juuri tuli televisiosta tositapahtumiin perustuva elokuva neljästä nuoresta ja yhden heidän isänsä kohtalosta, jotka kaikki tuomittiin IRA:n terroristeina ja istuivat vuosia (15v) syyttöminä, isä mm. kuoli vankilassa. Pahinta tässä oli se, että osa viranomaisista tiesivät koko ajan heidän syyttömyytensä…..

  2. Päivitysilmoitus: 1999 – marginaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s